martes, diciembre 25

L'escudella de Joan Amades desde Bogotá

L'escudella per dinar,
menjar bo i sa, 
l'escudella al vespre
tira-la per la finestra.

Escudella per dinar
un gran menjar,
escudella per sopar
la pots llençar.

Escudella rescalfada
pel gat o per la criada.

Ni escudella sense tall,
ni amanida sense ceba
ni bona salsa sense all.


Carn sense os,
olla de ric i poderós.
Molta verdura i poca carn,
escudella per matar la fam.

No hi ha olla,
sense porc.
Ni olla sense garrí (o sagí)
ni taula sense vi,
ni sermó sense agustí. 

Escudella amb porc
moltó i gallina
la millor medicina.

Sopa de pa, fa de bon mastegar,
escudella de sagí, fa de bon pair.


L'amic i el vi
busca'ls vells,
però el porc 
busca'l novell.

Escudella de gallina
els morts ressucita.

Mitja polla,
vol bona olla.

De tot el que acaba amb ina
el millor és la gallina.

Déu ens doni gent de bé
i gallina a l'olla.

Campanes al vol, 
pilota a l'olla.

La pilota, fa festa.

Qui escudella d'altre espera,
freda se la menja.


3 comentarios:

  1. La de la gallina es ripio total. Gallina de pielina.

    ResponderEliminar
  2. Un Bon Any amics! a veure si ens deixen!

    ResponderEliminar
  3. Què bo!!! me'l pillo per l'apartat de "gastropoesia", val???
    Bon any maco...

    ResponderEliminar